MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Posiadanie jednej deski do wszystkiego to najszybsza droga...
fot. 123 RF

Najgorsze błędy podczas przyrządzania mięsa. Niektóre z nich mogą mieć wpływ na twoje zdrowie!

Jedna deska do krojenia mięsa, warzyw, wędliny i pieczywa

Posiadanie jednej deski do wszystkiego to najszybsza droga do zatrucia pokarmowego. Bakterie, które znajdują się na mięsie, w łatwy sposób przeniosą się na inne produkty, które będziemy kroić na tej desce. A to już niewielki krok do zakażenia się salmonellą, listerią i innymi groźnymi drobnoustrojami! Bardzo trudno jest wyczyścić deskę i pozbyć się z niej bakterii. Szczeliny, które się w niej pojawiają podczas krojenia, to ciężko dostępne miejsce do wyczyszczenia, w których znajduje się realne zagrożenie dla naszego zdrowia. Najlepiej mieć oddzielną deskę do krojenia mięsa.

Zobacz również

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Polecamy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie