MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso...
fot. 123rf/photovs/zdjęcie ilustracyjne

Potrawka z kurczaka w kremowym, białym sosie. Kaszubi mówią na to danie "frykasy". Jest naprawdę pyszne i można je zrobić z mięsa z rosołu

Ferkase - kaszubska potrawka z kurczaka. Krok 1

Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso drobiowe oraz włoszczyznę zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Dodaj także opalaną nad gazem cebulkę oraz liście laurowe. Na koniec wyjmij mięso i odlej 400 ml bulionu.

Zobacz również

Noc Świętojańska w Bakałarzewie

NOWE
Noc Świętojańska w Bakałarzewie

UKS Dojlidy Białystok wygrał klasyfikację współzawodnictwa dzieci i młodzieży

NOWE
UKS Dojlidy Białystok wygrał klasyfikację współzawodnictwa dzieci i młodzieży

Polecamy

Pyszne i chrupiące koreczki. Najlepsze na imprezę, grilla i do kanapek

Pyszne i chrupiące koreczki. Najlepsze na imprezę, grilla i do kanapek

Zdrowe odżywianie 60+. Darmowe porady dietetyka dla seniorów z Łódzkiego. Gdzie?

Zdrowe odżywianie 60+. Darmowe porady dietetyka dla seniorów z Łódzkiego. Gdzie?

3 triki psychologiczne. Dzięki nim będziesz prezentować się bardziej atrakcyjnie

3 triki psychologiczne. Dzięki nim będziesz prezentować się bardziej atrakcyjnie