8 z 8
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Szybkie i łatwe przepisy na ciasta wielkanocne. Każdy może je zrobić [PRZEPISY]
Ciasta na Wielkanoc - przepisy. Mazurek migdałowy Składniki: 250 g masła (miękkiego), 150 g cukru pudru, 3 jajka, 325 g mąki, kropla aromatu waniliowego. Przygotowanie: Jajka, masło, cukier i aromat waniliowy dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę. Dobrze wyrabiamy, ale nie zagniatamy ciasta zbyt długo, bo stanie się twarde. Połowę ciasta rozwałkowujemy na placek dowolnego kształtu i suszymy w piekarniku około 10 minut. Drugą połowę ciasta przekładamy do worka z karbowaną końcówką i nakładamy ozdobny wzorek na pół wypieczony blat. Pieczemy całość do uzyskania złotego koloru w temperaturze 180 stopni. Dekorujemy masą kajmakową, orzechami, czekoladą i migdałami.